De eerste Hylo in een ziekenhuis!

Terug naar overzicht

Leerlingen uit KOSH Herentals (1ste graad SO) konden in AZ Herentals (maart ’24) terecht voor een praktijkervaring; de eerste Hylo in een ziekenhuis! In de vorm van een escaperoom loodsen leerlingen patiënt Jos doorheen vijf gesimuleerde zorgsituaties: de briefingruimte, de dienst spoedgevallen, een operatiezaal, een verblijfsafdeling en een reanimatie. Ze stellen een diagnose door onder andere bloeddruk te meten en bloed te prikken, om Jos uiteindelijk te opereren en de correcte nazorg toe te dienen.

Ze worden bijgestaan door zorgprofessionals. En alleen door de juiste handelingen uit te voeren mogen de leerlingen met patiënt Jos naar de volgende ruimte. Zo ontdekken ze wat het betekent om voor iemand te zorgen in vijf verschillende contexten van een ziekenhuis.

Aan de hand van het bijhorende digitale labo (online game), video’s, verdiepend lesmateriaal en doen op de werkvloer, maken ze kennis met het dagelijkse reilen en zeilen binnen deze zorginstelling. De leerlingen krijgen eveneens een realistische inkijk in de verschillende beroepsprofielen.

Deze Hylo van Hylas | Zorg kwam uitgebreid aan bod in de media:

Blijf op de hoogte!

Hybride leeromgevingen in de zorg- en bouwsector waar scholen en bedrijven samen vormgeven aan onderwijs. Jonge tieners ontdekken welke studierichting bij hen past.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Toon alles