Hylas - The making of...

Terug naar overzicht

Een digitale game ontwerpen om jongeren enthousiast te maken voor werken in de bouw of in de zorg, hoe begin je daaraan? Samen met het team van Leap Forward gingen we aan de slag. Eerst zorgden we voor een locatie: een moderne 3D-stad. Alle gebouwen werden getekend, de wegen, een haven en een industriegebied. Maar ook een rivier, parken en ander groen: alles wat een echte stad ook heeft krijgt een plaatsje in het design.

We zochten een manier om de spelers kennis te laten maken met heel veel diverse beroepen in de sectoren bouw en zorg.

Aan de hand van verschillende realistische scenario’s, waarbij steeds meerdere beroepen betrokken zijn, laten we spelers kennis maken met de vele diverse beroepen in de bouw en zorg sector. Zo kreeg elk scenario een eigen locatie in de stad: een fietsongeluk aan een drukke weg, een oud schoolgebouw dat dringend aan vernieuwing toe is ... Een uitdagende opdracht voor de developers van Leap Forward om te zorgen dat alle 3D-elementen ook perfect werken op de website.

Maar met alleen een tof design zijn we er natuurlijk niet, de ontwikkelaars maakten het technisch mogelijk om de verschillende opdrachten op volgorde van makkelijk naar moeilijk uit te spelen. Docenten of ouders kunnen zo achter de schermen kiezen welke opdrachten ze klaarzetten, zodat elk kind een eigen leerpad kan bewandelen.

Benieuwd? Ontdek het zelf in ons digitaal labo!

Blijf op de hoogte!

Hybride leeromgevingen in de zorg- en bouwsector waar scholen en bedrijven samen vormgeven aan onderwijs. Jonge tieners ontdekken welke studierichting bij hen past.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Toon alles